• 0314 382850
Covid 19
Covid 19
Covid 19

Covid 19

Covid 19
Covid 19

Het schooljaar 2020-2021 is begonnen en ook dit schooljaar staat mede in het teken van de maatregelen die we moeten nemen rondom het COVID-19 virus. Gelukkig hebben we aan het einde van vorig schooljaar ervaring opgedaan dat zowel de leerkrachten, de kinderen als ouders zich samen inspannen om mee te werken aan de regels die nodig zijn.

Twijfelt u of uw kind wel of niet naar school kan bij bijvoorbeeld neusverkoudheid, dan kan de beslisboom helpend zijn.

***** NIEUW*****

Voor kinderen op de kinderopvang of in het basisonderwijs geldt (vanaf 21 september 2020):

  • Heeft het kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de kinderopvang of naar de basisschool. Het kind hoeft niet getest te worden op corona. Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven.
  • Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten, dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn. Het kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
  • Heeft het kind ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijft iedereen in het huishouden thuis.
  • Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg het kind klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.
  • Komt het kind terug uit een gebied dat een oranje of rood reisadvies heeft vanwege corona of krijg je een notificatie met de Coronamelder-app , dan gelden voor kinderen tot en met 12 jaar de bovenstaande adviezen. Zij mogen wel naar school of de kinderopvang. Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt dat ze na terugreis uit een oranje of rood gebied of na melding van de coronamelder-app 10 dagen thuis moeten blijven (quarantaine).

Er is een beslisboom voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en een beslisboom voor 7 t/m 12 jaar.

Beslisboom kind 0 jaar t-m groep 8

Nog een extra hulpmiddel

Om externe bezoekers te kunnen ontvangen binnen ons schoolgebouw hanteren wij de volgende vragen opgesteld door de RIVM. Via onderstaande link komt u bij deze vragen.

Gezondheidscheck