Leer Leren groep
Leer Leren groep
Leer Leren groep

Leer Leren groep

Leer Leren groep

Leer Leren groep

Leer Leren

Om je leerlingen te laten groeien, is groeigerichte feedback belangrijk. Want wanneer leerlingen taal horen die focust op hun ontwikkelingsproces, begrijpen zij dat er een sterke relatie is tussen de ontwikkeling die ze doormaken en de inspanningen die ze daarvoor doen. Deze groeigerichte feedback kun je ook wel groeitaal noemen.

Groeitaal zorgt ervoor dat leerlingen willen doorzetten, veerkrachtiger zijn bij tegenslagen én gericht blijven op hun leerproces. Wanneer zij ervaren dat zij een uitdagend leerproces tot een goed einde kunnen brengen, zullen zij later in een nieuw leerproces meer vertrouwen hebben in hun eigen capaciteiten om iets nieuw te leren.

We gaan verschillende opdrachten doen/gesprekken voeren vanuit de map ‘Groei in je groep!’ binnen de volgende thema's: Breinologie (Als ik leer, maak ik mijn brein sterker!), uitdagingen (Van iets moeilijks kun je leren!), fouten maken (Een fout bewijst dat je aan het leren bent), strategieën (Zo doe ik dat!) en doorzetten (Leren gaat niet vanzelf).

De hiernaast geplaatste afbeelding is van Platform Mindset. Wij werken veel met materiaal uit de map van Platform Mindset.